top of page
Advocatenkantoor

'De richting van de wind kan je niet veranderen. Je kan wel je zeilen aanpassen om je bestemming te bereiken.'

TEAMONTWIKKELING & CONSULTANCY

Een juridische omgeving zoals een advocatenkantoor of een notariaat is per definitie zeer mentaal. Logisch, aangezien de opleiding tot jurist enkel gericht is op rationele ontwikkeling. Geen enkele jurist heeft in zijn opleiding vakken gekregen rond management, leidinggeven of emotionele intelligentie en vaardigheden. Terwijl dit cruciale vakkennis is, zeker als je in een team goed wil kunnen samenwerken. In de praktijk zie ik door deze onbalans vaak volgende problemen en vragen opduiken:

 • 'De medewerkers van mijn kantoor doen niet wat ik hen gevraagd heb.'

 • 'Mijn agenda is een ramp. Ik werk 7/7 en nog lukt het niet'. 

 • 'Ik wil evolueren naar een team van professionals die positief en constructief samenwerken.'

 • 'Er zijn conflicten tussen de medewerkers op het kantoor, waardoor de sfeer verziekt en de prestaties dalen.'

 • 'Het team draait vierkant, ieder doet zijn eigen ding, en ik heb geen idee hoe ik dat kan veranderen.'

 • 'Ik kan het niet meer aan, zo houd ik het niet vol'.

Om als team goed te kunnen functioneren is het cruciaal om naar de samenwerking an sich te kijken. Wat zijn de verwachtingen? Welke behoeften of frustraties leven er? Wat drijft elke medewerker? Wat drijft jou? Noodzakelijke vragen om stappen te kunnen zetten naar beter samenwerken! 

Heeft jouw team ook ondersteuning nodig? Ik help je graag om samen de juiste vragen te stellen en de nodige interacties te doen zodat er ruimte komt voor energie en bezieling in het team. We gaan samen aan de slag om het kantoormanagement en de kantoororganisatie te optimaliseren. Ook indien er vastzittende conflicten zijn, help ik als bemiddelaar om tot een oplossing te komen.

Door samen met elkaar in gesprek gaan, wordt er ruimte gecreëerd voor ieders belangen en behoeften. Zo ontstaat er een betere communicatie, een grotere verbondenheid en komen er oplossingen uit de bus die door iedereen gedragen worden.

 

VOOR WIE

 • voor advocatenkantoren 

 • voor notariaten

 • voor associaties 

 • voor legal teams
  coaching en training voor juridische professionals

PRAKTISCH

Voor consultancy en teamontwikkeling werk ik samen met FrahanBlondé, expertisebureau in management consultancy voor de juridische en dienstenverlenende sector. De praktische kant van de zaak, van offerte tot facturatie, verloopt dan ook steeds via FrahanBlondé (zie ook www.frahanblonde.com). 

Wil je graag mijn expertise als consultant inschakelen om jou of je team te ondersteunen in hun ontwikkeling? Neem contact op via mail. In een vrijblijvend telefonisch gesprek bekijken we wat jouw vraag precies is en hoe ik je het beste kan ondersteunen. 

bottom of page