top of page
Wenteltrap

'Het grootste communicatieprobleem tussen mensen is dat we niet meer luisteren om te begrijpen, maar om te antwoorden.'

Stephen Covey

TRAINING & COACHING

Teveel juristen raken uitgeput, verzeilen in gewetensconflicten, verzanden in cynisme of verlaten zelfs hun job. Een belangrijke reden hiervoor is dat 'het beroep' te ver af komt te staan van 'de mens achter het beroep'. Hoe minder datgene wat je doet of de manier waarop je iets doet in lijn is met wie je bent, hoe meer energie en moeite het immers zal kosten. 

Het is daarom zeer belangrijk dat je tot een ethische grondhouding komt die in lijn is met wie je bent. Dat je als advocaat, rechter of notaris leert omgaan met emoties, zowel met deze van jezelf, als met deze van anderen. Zodat je jouw kwaliteiten als mens authentiek kan inzetten en deze jouw professionaliteit als jurist juist versterken in plaats van dat ze ermee in conflict komen. 

OPEN OPLEIDINGEN VOOR JURISTEN

Voor juristen bied ik via RechtoVerso infosessies en meerdaagse opleidingen aan in o.a. Geweldloze Communicatie waarin je als jurist jouw kwaliteiten als mens leert te ontplooien en toe te passen in de professionele juridische context.

In deze opleidingen leer je hoe je authentiek en in verbinding met jezelf kan blijven. En hoe je een ethische grondhouding kan 'kweken' die zowel jezelf als je cliënten ten goede komt.​

Sofie_Storms_training_geweldloze_communicatie.jpg

Als coach en consultant begeleid ik zowel advocaten, bemiddelaars, notarissen als rechters om opnieuw dichter bij hun bezieling te komen. Samen achterhalen we wie je in wezen bent, wat je drijfveren en behoeften zijn en welke overtuigingen bepalend zijn voor je handelen. 

In dit proces van 'dichter bij je hart komen', ontwikkel je niet alleen een grotere zelfkennis, maar leer je ook je intuïtie ​​en empathie te ontplooien. Dit heeft niet enkel een grote impact op je eigen welbevinden, maar zorgt er ook voor dat je op een andere manier in je werk kan staan. Meer in lijn met jezelf, én meer in contact met je cliënten of collega's. 

Ook op het conflict zelf heeft dit een grote impact. Werken vanuit het hart en vanuit verbinding zorgt ervoor dat je samen sneller tot de grond van de zaak kan komen en dat er meer gekeken wordt naar wat een bepaalde situatie nodig heeft op lange termijn, los van winnen versus verliezen. Een manier van werken waar ook vele cliënten naar verlangen.

 

Indien je dit wenst kan je zelfs nog een stapje verder gaan en leren hoe je als jurist jouw cliënten kan ondersteuning in hun persoonlijke ontwikkelingsproces. In een conflict schuilt immers altijd een kans voor groei voor wie bereid is zichzelf hiervoor te openen. 

"Sofie is een persoon die luistert naar mijn verhaal en mij tot rust kan brengen. Op professioneel vlak heb ik veel ideeën waardoor ik soms aan alles tegelijkertijd wil beginnen. Samen met haar kan ik alles op een rijtje zetten en klaarheid scheppen. Haar nuchtere en pragmatische aanpak geeft mij positieve energie."

Notaris V.D.G. (Vlaams-Brabant)

WAT LEVERT DIT JE OP?

  • Je leert jouw eigen waarden, drijfveren en verlangens kennen en ontdekt welke onbewuste aannames in jouw 'rugzak' belemmerend werken. 

  • Je leert te communiceren op een manier die verbindend en constructief is.

  • Je gaat met situaties om of pakt zaken aan in lijn met wie je bent. 

  • Je ontwikkelt jezelf verder als mens en ervaart zo meer vervulling, zowel privé als professioneel.

  • Je bent bij jouw cliënten ook coachend aanwezig om hen doorheen het conflict te begeleiden naar een duurzame oplossing.

  • Je durft jouw gevoel en je eigen waarden te volgen.

  • Je kan jouw job als jurist uitvoeren op een manier die bij je past, los van alle verwachtingen.

PRAKTISCH

Voor coaching en consultancy voor juristen werk ik samen met FrahanBlondé, expertisebureau in management consultancy voor de juridische en dienstenverlenende sector. De praktische kant van de zaak, van offerte tot facturatie, verloopt dan ook steeds via FrahanBlondé (zie ook www.frahanblonde.com). 

Wil je graag mijn expertise als consultant inschakelen om jou of je team te ondersteunen in hun ontwikkeling? Neem contact op via mail. In een vrijblijvend telefonisch gesprek bekijken we wat jouw vraag precies is en hoe ik je het beste kan ondersteunen. 

COACHING VOOR JURISTEN

bottom of page